Factors Influencing Customers’decision to Consume on Isaan Restaurant Services in Nakhon Si Thammarat Province
Abstract
This research has the objective to study the factors influencing consumers' decision to consume on Isaan restaurants in Nakhon Si Thammarat province. By studying demographic factors including gender, age, religion, education level, occupation, average monthly income. Service marketing mix factors include products, prices, distribution channels. Marketing promotion, personnel, physical, process and consumer behavior factors (5W1H) include (Who), who are the customers (What), what do customers buy (When), when do customers buy (Where), where do customers buy (Why), why do customers buy (How) How do customers buy? The study found that different demographic factors affect consumers' decision to consume on Isaan restaurants in Nakhon Si Thammarat Province, including gender, age, religion, education level, occupation, average monthly income, and different marketing mix factors. Services affect consumers' decision to consume on Isaan restaurants in Nakhon Si Thammarat province and consumer behavior factors (5W1H) affect consumers' decisions to use Isan restaurants in Nakhon Si Thammarat Province. The population used in the study was 400 sets of working age people aged 18 years and over in Nakhon Si Thammarat Province who had used the services of Isaan restaurants. Data collection methods Sample group of this research study Is a consumer who has used the services of an Isaan restaurant in Nakhon Si Thammarat province using the assumption that the data has a normal distribution (Normal Distribution). The maximum level of variance is set to be p = 0.5 and q = 0.5, 95% confidence level, and a sampling error of 5% is accepted.
- บทความทุกเรื่องที่ตีพิมพ์เผยแพร่ได้ผ่านการพิจารณาทางวิชาการโดยผู้ทรงคุณวุฒิในสาขาวิชา (Peer review) ในรูปแบบไม่มีชื่อผู้เขียน (Double-blind peer review) อย่างน้อย ๓ ท่าน
- บทความวิจัยที่ตีพิมพ์เป็นข้อค้นพบ ข้อคิดเห็นและความรับผิดชอบของผู้เขียนเจ้าของผลงาน และผู้เขียนเจ้าของผลงาน ต้องรับผิดชอบต่อผลที่อาจเกิดขึ้นจากบทความและงานวิจัยนั้น
- ต้นฉบับที่ตีพิมพ์ได้ผ่านการตรวจสอบคำพิมพ์และเครื่องหมายต่างๆ โดยผู้เขียนเจ้าของบทความก่อนการรวมเล่ม